In totaal kwamen achttien combinaties terug voor de barrage tijdens de 1.50m hoofdrubriek in Zweden. Onder hen was ook Rik Hemeryck met Papillon Z (v. Perhaps). Het duo reed de snelste tijd in de basisomloop maar moest het stellen met twee springfouten in deze barrage, goed voor de 12de plaats. Overwinning op deze eerste dag van de Götenborg Horseshow was er voor Marco Kutscher en Satisfaction FRH (v. Stakkato).

Fransman Jerome Hurel volgde op de tweede plaats met Ohm de Ponthual (v. Voltaire). Het duo finishte foutloos in 34,21 seconden, net geen seconde trager dan de winnende combinatie. Ludger Beerbaum en Chaman (v. Baloubet du Rouet ) bezette de derde plaats.

Nina Fagerstorm won eerder vandaag al twee 1.40m proeven (klik hier, en hier). Met Talent (v. Mermus) noteerde de amazone één springfout in de tweede omloop wat haar terugbracht op de zevende plaats. Ludo Philippaerts zadelde Chicaco vh Moleneind (v. Kashmir van Schuttersho) op in deze 1.50m proef. Met twee balken op de grond strandde het duo op de dertigste plaats.[box type="info"]voor de uitslag: klik hier[/box]