Duitsland kent zijn nieuwe Nationale Kampioenen in de rubriek springen. Janne-Friederike Meyer en Marc Bettinger eigenen zich de titel Duits (spring)Kampioen 2012 toe. Zaterdag won Meyer met La Coco na een spannende strijd tussen Meyer en Kathrin Müller (Shakespeare) die uiteindelijk opgaf in de barrage. Enkel deze twee duo's hielden de balken in de lepels doorheen de drie omlopen.

Het Duitse Kampioenschaf is verdeeld in twee onderdelen. Enerzijds het kampioenschap voor vrouwen, anderzijds het 'open kampioenschap'. In het Open Nationaal Kampioenschap wisten slechts drie combinaties de vier omlopen foutloos af te leggen. het podium was dus al op voorhand gekend. Marc Bettinger (Oh D'Eole), opnieuw Janne-Friederike Meyer (ditmaal met Chellagon Lambrasco) en Rolf Moorman (Acorte) dienden enkel nog de onderlinge plaatsen uit te vechten in de barrage.

Meyer kwam als eerste aan start in de barrage. Haar foutloze rit in een tijd van 37,61 seconden zette meteen de toon. Echter wist Marc Bettinger deze te verbeteren met 2,72 seconden. Rolf Moorman gaf meteen op nadat hij een balk uit de lepels tikte. Het verdict is dus Marc Bettinger als Duits Kampioen, Janne-Friederike Meyer als Duits Kampioene en zilveren 'runner-up' in het Open Kampioenschap.