Michael van den BoschDe young riders verschenen als laatste in de graspiste op het EK om hun finale af te werken. Met alle 5 de Belgen aan de start van de finale en een bronzen teammedaille in de Nations Cup, konden zij al tevreden terugblikken op hun deelname. De grootste kanshebber op een medaille was Michael van den Bosch met Watch Me Society. Zij stonden voor aanvang van de finale op een 4e plaats. Voor hen stonden enkele toppers met Frank Schuttert, Martin Fuchs (winnaar vorig jaar) en Aston Chloe. Als eerste combinatie verscheen Quinten Bradt met Green Sleeps Orage (v. Flipper d'Elle) in de piste. Zij kregen 8 strafpunten achter hun naam. Eleonore Lambiliotte zette met Alaska V.G. Z (v. Andiamo Z) een foutloze rit neer. Voor Valerie Van de Poel en Wernsen (v. Tangelo van de Zuuthoeve) waren er 13 strafpunten. Gilles Detry volgde het voorbeeld van Eleonore en zette met Catwalk Capone (v. Upsilon van de Heffinck) een foutloze ronde neer. Als laatste Belg in de eerste ronde kwam Michael van den Bosch binnen met Watch Me Society. Zij zetten een knappe nulronde neer. De Belgische Young ridersIn de tweede ronde kreeg Quinten opnieuw 8 strafpunten. Eleonore kreeg 2 balken in de laatste lijn en nog een strafpunt voor tijd. Gilles kreeg net als Eleonore en vele andere combinaties 2 fouten op de laatste lijn, hij bleef wel binnen de tijd. Gilles eindigde op een 13e plaats, Eleonore op een 16e plaats en Quinten op de 20ste plaats. Zelfde resultaat voor Michael, hij kreeg ook in die laatste lijn 2 fouten. Hij eindigde op een 7e plaats. Voor Michael zijn eerste jaar als young rider en uiteindelijk pas opgeroepen te worden als reserve is dit een schitterende uitslag! De Nederlander Frank Schuttert, die voor de stallen van Jos Lansink uitkomt, won met zijn topper Winchester HS (v. Numero Uno). Eerder wonnen zij al de Nations Cup in Al Ain met Nederland (senioren) en wonnen ze de Grote Prijs van de CSI3* Donauschingen, CSI4* Amsterdam, CSI2* Geesteren ... De Zwitser Martin Fuchs, die eerder deze week al goud won in de Nations Cup, werd 2e met  PSG Future. Fuchs won eerder dit jaar al de Six Bars in Lummen en de Grote Prijs van de CSI3* Munchen. Op de 3e plaats eindigde de Britse Chloe Aston met Quiet Easy 4. De volledige uitslag is hier terug te vinden. Bron: Equnews Foto: Equpics - Charlotte Peeters en Matthias Claeys