Het Azelhof in Lier maakte zich afgelopen weekend op voor de tweede Silver Tour van het wintercriterium. Op zaterdag was er de Grote Prijs over een hoogte van 1m35. Die werd gewonnen door Liesje Vanderwegen en Grease. Zij wisten de onklopbare tijd van 23:72 seconden neer te zetten, en schreven zo deze GP op hun naam. Dimme D'Haese kwam wel nog gevaarlijk dichtbij. Met Eh Quick Nena nam hij de tweede plaats voor zijn rekening in 24:02 seconden. Slechts 2 honderdsten daarna klopten Wilm Vermeir en Gamine vh Stekje af, en dat was goed voor de derde plaats. Philip Lever en Biskit SDD sprongen naar de vierde plaats. De top vijf werd afgesloten door Bart Anthonissen en Larnaca. De 1m25-proef werd nipt gewonnen door Luc Nuyens en Garry vd Pertjeshoeve. Zij klopten af op 53:18 seconden, 8 honderdsten sneller dan de nummer twee, maar het was genoeg voor de overwinning. Nico Van Der Plaetsen stond met Ultra Blue J lange tijd op kop, maar moest de overwinning uiteindelijk toch afgeven. Ze werden tweede in 53:26 seconden. Marnick Spits reed Carlina DH naar een derde plaats. Zo bleven ze Dimme D'Haese en For Luck voor, die vierde werden. Neal Vanderwegen nam met Barana vh Wimpelhof de vijfde plaats voor zijn rekening. Glenn De Laet schreef met Bolero de 1m15-proef op zijn naam. Ze wonnen in een tijd van 26:08 seconden. Voor Camille Schuermans en Funny Face vh Langwater was er een tweede plaats in 26:23 seconden. Julie Ooms reed Diarado Son naar de derde plaats. Koen Verdegem (Grimousin van den Dael) en Christoph Verheyen (M-Jewel's Touch of Class) vervolledigden de top vijf. Op vrijdag werd er tot 1m30 gesprongen. Die proef werd gedomineerd door Dimme D'Haese. Met For Luck won hij de proef in 53:63 seconden. Met Identity de Muze finishte hij ietsje trager, in 53:92 seconden, en zo nam hij ook de tweede plaats voor zijn rekening. Op drie zagen we Patrick Scheirs in het zadel van Varnac vd Wolfsakker. Jos Verlooy bezette de vierde en de vijfde plaats nog. Hij werd vierde met Tendresse du Fort, en vijfde met XX. Vanessa Marien won nipt de 1m20-proef. Met Enya vd Nachtegaele won ze in een tijd van 24:18 seconden, 7 honderdsten sneller dan de nummer twee, Mich Joly. Die klopte met Cherie af op 24:25 seconden. Bart Gommeren reed Eros naar de derde plaats. Dimitris Natsis (Jingli) en Dimme D'Haese (Biskit "SDD") vervolledigden de top vijf. Vicky Verbist won met Quicksilber de 1m10-proef in een tijd van 24:53 seconden. Dat was ruim drie seconden sneller dan de nummer twee, Mich Joly. Hij zat deze keer in het zadel van Kwantro. Bob Eras reed Collezione Cesare Delano naar de derde plaats. Op zondag was het "low-dag". Er werd tot 1m10 gesprongen. Die proef werd gewonnen door snelheidsduivel Joke Van Inderdael. Met Dagano vd Achterste Dries vloog ze door het parcours in 50:39 seconden. Zo bleven ze Dean Artoos en Compardie voor, die tweede werden. Hans de Smet sloot met Canaille Z de top drie af. OVERIGE UITSLAGEN 1m05 zaterdag 1. Daphné Steenssens - Evita - 20:43 2. Lise Damen - Wentra vd Groenendijk - 22:27 3. Jan Mertens - Celica vh Eelshof - 22:37 1m zondag 1. Anouk Pabiszak - Gold of Gram - 25:71 2. Jana Van Daele - Elvira - 27:16 3. Glenn Mareels - Anjony Fira - 27:46 90cm pony zondag 1. Laura Marissen - Silverlea Uncel Sam - 28:24 2. Caro Pauwels - Lieke vh Voorbos - 29:15 3. Louis Pues - Joly' Eagle - 31:01 90cm paarden zondag 1. Francois Van Uytsel - Falouche - 25:72 2. Laura Van Geystelen - Nobel - 27:81 3. Anouk Pabiszak - Gold of Gram - 27:90 80cm pony zondag 1. Laura Marissen - Simba - 23:52 2. Xan Weterings - Kantje's Zindri - 24:53 3. Helena Beyers - Hedjas - 25:36 80cm paarden zondag 1. Axelle Schmitt - Feliz vd Wildemanshoeve - 24:39 2. Delphine Notredame - Koblez van't Vijvershof - 25:40 3. Elien Paeps - Dakar - 26:94