Zaterdag 19 augustus was er het pony tornooi ingericht door de Poloruiters van Lo Reninge. Deze werden gereden op de  terreinen van de heer Lieven De Brabandere aan de Kloefhoek te Lo Reninge.
In de klasse BL  was er in de barrage een gedeelde 1ste plaats met een identieke chronotijd  voor Lauren  Blommaert  (PC Opwijk) met Ponyhoeve Parel en Edouard Noppe (PC Ardooie) en zijn Eleander.
In de stijl van de klasse BL  was het deze keer goud voor Dieu Marthe Louize (PC Merchtem) met de pony Belle. De combinatie werd opgevolgd door  Marhte Moors  (PC Oeselegem) met de pony Gipsy van de Meidoorn. Het podium werd afgewerkt door   Edouard Noppe (PC Ardooie) met Kasanova van Heike.
In de de klasse CL Bar. A  was er een overwinning voor Alexy Callewaert( PC Ardooie) met Email van de meidoorn. Het duo was één van de twee combinaties die erin slaagden een dubbele foutloze omloop te produceren. Noppe Edouard (PC Ardooie) en Ghana volgde op de tweede plaats. Ook deze combinatie hield het foutloos in de barrage. Jarne Gyssels (PC Torhout) strandde op de derde plaats met Little Joe.
In de klasse DL was er een mooie overwinning voor Jana Gyssels (PC Torhout) met de pony Ringo van de Sysloberg. Enkel dit duo kruiste de barrage finish foutloos. Lenthe Dierickx (pc Opwijk) volgde op de tweede plaats met onder het zadel  Ikkepuk. De derde plaats werd ingenomen door Lissens Laure (PC Lo Reninge) met Kantjes Vode.
In de klasse CM was de overwinning voor Vic Deplecker (PC Merchtem)  met Limoges die deed het foutloos in de barrage. Sara Buyse en Ibidza leek Vic nog in te halen maar noteerde één springfout op de laatste hindernis van het parcours.  Het stijlrijden in deze reeks werd gewonnen door Emma Hendryks.
In de hoogste reeks van deze dag ,de klasse DM was het Laura Raemdonk (PC Moerzeke) die met de pony Navayo de winst greep. Het paar werd op de voet gevolgd door Emma Hendryks (PC Wervik) met Frankinos Toffee Boy. Beide combinaties deden het helemaal foutloos. Op plaats 3 zagen we Eva Verdoodt met de pony Lancelot van het Klavertje.