Frankrijk is momenteel de place-to-be voor springruiters, zo lijkt wel. Vorige week konden toeschouwers er genieten van topsport in St. Tropez, en deze week zijn alle ogen gericht op Cannes, waar ook de achtste manche van de Global Champions Tour zal doorgaan. Daarbovenop wordt er nog volop gesprongen in Lons le Saunier én Sancourt. Daar vond net op 2 sterniveau een 1m40-rubriek rechtstreeks op tijd plaats. Via deze proef konden deelnemers zich meteen al kwalificeren voor de Grote Prijs,  die zondag verreden wordt. Het was Alexandra Francart die voor eigen publiek won. Zij reed Quelstar du Vic Bilh (v. Fusain du Defey) naar de overwinning in 59:85 seconden. De BWP ruin Impressario vd Heffinck (v. Diabeau) sprong met Romain Potin in het zadel naar de 2de plaats in 60:02 seconden. Titouan Schumacher vervolledigde met Oceane de Nantuel (v. Diamant de Semilly) de top 3. Zo kregen we een volledig Frans podium. Koen Vereecke vertegenwoordigde België, en dat deed hij niet zonder succes. Hij reed de BWP merrie Fidaura van het Polderhof (v. Kashmir van Schuttershof) naar de 5de plaats. Zo is deze combinatie meteen verzekerd van een plek in de Grote Prijs van zondag. Voor Vereecke was er vorige week in Opglabbeek nog winst in de 1m40-rubriek en daarbovenop won hij de finale voor 7-jarigen. Nu presteert hij ook in Sancourt weer sterk. Maar Vereecke was niet de enige die ons land vertegenwoordigde. Ook Pascal van Laethem (Eurioso des Frimonts), Karline de Brabander (Fantomas de Muze) en Freddy Demuynck (Dirigent van het Polderhof) wisten zich te klasseren in deze proef. Zo plaatsten ook zij zich voor de GP. Christophe Verhulsel (Chaplin 92), Yves Simon (Grand Cru vd Mullegracht) en Boris Mauroy (Belucci du Caillou) sprongen ook allemaal foutloos, maar konden zich niet klasseren. Zij hebben echter wel een ticket voor de Grand Prix van zondag behaald. Binnen de 1 stercompetitie was er nog een 1m20-rubriek. Daarin behaalde Pascal van Laethem een 3de plaats. Hiervoor kon ze rekenen op de sBs ruin Eugenie des Hayettes (v. Clinton). Chloe Daout en Uphelia DH (v. Lacapo) zagen we terug op de 4de plaats. Klik hier voor de uitslagen.