Op zaterdag vonden FSA finales plaats in het Sentower Park. De jonge paarden gaven het beste van zichzelf op verschillende hoogtes. Als  eerste kwamen de vierjarigen aan de start. Ze bedwongen een parcours dat 90 cm hoog was. Dit is de lijst met alle foutloze combinaties:
  • Joeri Van Beers - Phoenix Van Het Vlierhof (Just Biscuit van het Vlierhof x Londontimes)
  • Luc Deckers - Tender Guy Z (Thunder van de zuuthoeve x Commander)
  • Martina Riesel - Chelsea Van De Pikkerie Z (Chellsini Z x Chin Chin)
  • Nick Verlies - Top of the Bill N89 (Tangelo van de zuuthoeve x Andiamo)
  • Joeri Van Beers - Tro'Blanc Van Het Nieuw Burgerhof (Tsar Hero x Landetto)
  • Charlotte Philippe - Pigalle Van Het Breehof (H&M Cabrio van de Heffinck x Quite Easy I)
  • Van Vlierberghe Sam - Kyan (Connect x Dageraad)
  • Laurent Nuyens - Daddy's Daydream P (Just Daddy P x Cicero Z)
Joeri Van Beers was de snelste combinatie met Phoenix Van Het Vlierhof. Daarna was het de beurt aan de zesjarigen. Zij bedwongen een parcours van 1.20m hoogte met barrage. Lennerd Jochems veroverde de eerste plaats met Noortje - S (Dakar VDL x Emilion). Ze behaalden een tijd van 33.70 seconden in de barrage. De tweede plaats was voor de Frans Francois Herbercq en zijn Navaronne (Deauville de la Vie x Coriander). Ze finishten de barrage met 35.35 seconden op de klok. De top drie wordt afgesloten door Jan Vlemmix. Op de rug van Nutella vd Zandhoeve (Diamant de Semilly x Calvaro) reed hij de barrage in een tijd van 35.48 seconden. De vierde plaats was voor Ruben Houben en zijn No Nonsens van Visa Versa Z (Nonstop x Cassini I). De combinatie behaalde een tijd van 36.57 seconden in de barrage. Guy Janssens eindigde op de vijfde plaats met Nostalgie (Emerald van't ruytershof x Understone van de kapel). Ze finishten de barrage in een tijd van 36.87 seconden. Als laatste kwamen de zevenjarigen de piste in. Ook zij reden een parcours met barrage. De hoogte veranderde wel naar 1.30m. De overwinning werd weggekaapt door Caro Baerts op de rug van Khan van de Kattevennen Z (Kannan x Heartbreaker). Ze reden de barrage in een tijd van 35.55 seconden. De tweede plaats was voor Charlotte Philippe en haar Godiva s (Andiamo x Darco). Met 35.64 seconden op de teller vlogen ze over de finish in de barrage. De top drie wordt afgesloten door Kevin Thornton uit Ierland. Hij behaalde een tijd van 35.73 seconden in de barrage met Majinski (Cornet Oblinski x Chin Chin). Michael Joly landde net buiten de top drie op de vierde plaats. Met Dicaprio Z (v. Darco) behaalde hij een tijd van 36.14 seconden in de barrage. De top vijf wordt afgesloten door Muffin (Bufero van het Panishof x Titanic) en zijn ruiter Marc Bastiaens. Ze finishten de barrage met een tijd van 37.59 seconden op de klok.
In Sentower Park was er vandaag ook veel drukte in de Anna Scarpati Arena. Maar liefst drie competities gingen van start. De 90cm rubriek opende de Anna Scarpati Arena deze ochtend. Jill Eerdekens kaapte de overwinning weg met Wendela in deze 2 fasen competitie. In de tweede fase finishte de combinatie met 26.49 seconden op de klok. De tweede plaats was voor Gustaaf Fransen en zijn Immortal, een BWP-zoon van For Pleasure uit de stal van Jan Mertens te Wuustwezel. Ze reden de tweede fase in een tijd van 28.81 seconden. Katrien Walczak eindigde op de derde plaats met haar Calypso (v. Wovilindo). Met 29.81 seconden op de klok reden ze over de finish in de tweede fase. Daarna ging de 1m rubriek van start. De eerste plaats was voor Celine Scherpenbergh op de rug van Buddy Z, een Baloubet Du Rouet-zoon uit Zangersheide. Ze bleven iedereen voor met een tijd van 57.63 seconden. Wout Duyssens veroverde de tweede plaats met zijn Ilena (v. Indoctro). Zij reden een foutloos parcours in een tijd van 61.32 seconden. De top drie wordt afgesloten door Kurioso (v. Nabab de Rêve) en zijn ruiter Noa Pistorius. Zij reden over de finish met 61.88 seconden op de klok. Als laatste ging nog een 1.10m rubriek van start. Deze 2 fasen competitie werd gewonnen door Isabel De Rycker. Met Imago (v. Cristo) onder het zadel behaalde ze een tijd van 27.45 seconden in de tweede fase. De tweede plaats was voor Magalie Maes en haar First Choice (v. Cardento). De combinatie reed over de finish met 28.56 seconden op de klok. Jens Thys landde op de derde plaats met een tijd van 29.17 in de tweede fase. Dit deed hij op de rug van Kyta (v. Echo Van Het Spiegelveld). Noa Pistorius wist in deze rubriek net geen podiumplaats te veroveren met haar Kurioso (v. Nabab de Rêve). Ze behaalde een tijd van 30.25 seconden in de tweede fase. De top vijf wordt afgesloten door Alexander Frijters op de rug van Dollydot (v. Cincinnatti). In de tweede fase reden ze het parcours in een tijd van 30.96 seconden. Klik hier voor alle resultaten.