Jeroen Dubbeldam maakte er vanmiddag in de stromende regen een feestje van in Nörten-Hardenberg. Hij bleef met BMC Van Grunsven Simon (v. Mr Blue) als enige foutloos in de barrage van de Grote Prijs.

Jeroen Dubbeldam maakte er vanmiddag in de stromende regen een feestje van in Nörten-Hardenberg. Hij bleef met BMC Van Grunsven Simon (v. Mr Blue) als enige foutloos in de barrage van de Grote Prijs. De overwinning leverde hem 14.000 euro op. "Ik heb de paarden al weer enige tijd lekker aan het lopen en als je Mierlo niet meerekent was er al enige tijd sprake van progressie. BMC Van Grunsven Simon sprong vrijdag ook dubbel foutloos in een pittige rubriek en vandaag herhalen we dat kunstje! Voor mij geeft dat aan dat ik op de goede weg ben", aldus een tevreden Dubbeldam, die volgende week als reserve meegaat naar de derde wedstrijd in het kader van de Meydan FEI Nations Cup in het Zwitserse Sankt Gallen.

Even leek het of de overwinning naar de Amerikaanse Lauren Hough zou gaan. Zij was met Casadora (v. Indoctro) een fractie sneller dan Dubbeldam, maar dit ging wel ten koste van een springfout. De Duitse Denise Sulz werd met met Acara NH (v. Acord II) derde.

Vincent Voorn(foto) wist zich ook te plaatsen voor de barrage. Hij kwam in actie met Audi's Gestion Priamus Z (v. Pucci). Hij eindigde met vier strafpunten op plaats zes. Wesley Heijdens en Gert-Jan Bruggink behaalden allebei één springfout in het basisparcours en werden veertiende en negentiende. Gerco Schröder werd met negen strafpunten 37e.(bron.: horses.nl, foto: equnews.be)