Deze maand vindt van 20 tot en met 24 september in Lanaken het BK Seniors plaats. Hiervoor zijn de inschrijvingen inmiddels geopend.

De selectieprocedure is als volgt:

*   Maximaal 10 ruiters op basis van het klassement van de Gold League GP's. Ruiters die minimum 3 klassementen in de GP's behaald hebben op drie verschillende wedstrijden en dit minimaal binnen de eerste 10 worden in dat klassement opgenomen. In geval er meer dan 10 ruiters minimum 3 klassementen hebben behaald wordt er rekening gehouden met het aantal eerste , tweede, derde plaatsen enz... om zo 10 ruiters te kunnen selecteren.

*   De overige plaatsen (tot en met 40 combinaties) worden opgevuld aan de hand van de Belgische ranking (handicap). De laatste 12 maanden voor de maand van de sluitingsdatum (01-09-2016 tot 27-08-2017) van de inschrijvingen zullen hiervoor in aanmerking genomen worden.  In deze ranking moet een ruiter minimaal 300 punten behaald hebben de laatste 12 maanden om in aanmerking te komen voor deelname aan Belgisch Kampioenschap (indien hij of zij via de Belgische Ranking in aanmerking komt voor deelname).

*   Bovenop deze 40 geselecteerden krijgen ruiters die in het lopende jaar deelgenomen hebben aan de landenprijs op een CSIO3*/4*/5* een selectie voor het Belgisch Kampioenschap.

*   Tenslotte heeft de bondscoach de mogelijkheid om in specifieke gevallen twee wildcards voor dit kampioenschap toe te kennen.

Procedure:

 Via deze link is de definitieve selectie voor dit Belgisch Kampioenschap terug te vinden. Zoals voorzien in het Nationaal Reglement Jumping 2017, werden er 10 ruiters geselecteerd uit de ranking van de Grote Prijs Gold League wedstrijden. Daarnaast zijn er nog 30 ruiters uit de Belgische Handicapranking (dd 01-09-2016 tot 27-08-2017) geselecteerd waaronder ook 22 ruiters die zich selecteerden via hun deelname aan een CSI03* of meer.

° De ruiters die in aanmerking komen en die NIET zullen deelnemen, dienen zich af te melden VOOR VRIJDAG 1 SEPTEMBER via mail naar eline@vlp.be<mailto:eline@vlp.be>