Deze ochtend heeft John Pals de concurrentie achter zich gehouden op de Sunshine Tour. In de 1.40m ochtendrubriek snelde Pals naar de overwinning met zijn 10-jarige Balou du Rouet-nazaat, Balou Z. Gelijktijdig plaatste Inge Carton zich net buiten het podium in de 1.25m rubriek. Samen met Kasper van het Leliehof (Nonstop) sprong Carton foutloos naar de vierde plaats.
QUICK RESULTS 1. John Pals - Balou Z 2. Borja Bidon daurella - Quick de Glanville 3. Alberto Marquez Galobardes - Verdict de Kezeg
Pals hield in deze rubriek op tijd de thuisruiters achter zich. In het zadel van Balou Z snelde de Nederlandse springruiter naar de overwinning in 57,39 seconden. Met ruim één seconde verschil volgde Borja Bidon Daurella in het zadel van de 15-jarige Quick de Glanville (Quick Star). Alberto Maruez Galobardes vervolledigde het podium met zijn Verdict de Kezeg (Diamant de Semilly). Net buiten het podium haalde Lisa Cubitt de vierde stek. Op de rug van Uncas S (Undarco) bleef Cubitt Alejandra Paillot met Tonio La Goutelle (Ogrion des Champs) voor. Gelijktijdig werd een 1.25m rubriek gehouden waarbij Sofia Abamovich de overwinning greep met Sacree du Rouet (Eclair des Bois). De Britse bleef er Susanne Rautanen met de 15-jarige KWPN'er Zia Haida (Casco) voor. Jay Halim vervolledigde het podium met de eveneens Nederlands gefokte Dane Z (Lord Z).