Op de internationale wedstrijd in het Azelhof te Lier hebben de jonge paarden inmiddels ook hun parcoursen afgewerkt. In de 'Prijs Stoeterij van de Helle' voor 5- en 6-jarige paarden kregen we een opvallende winnares. Het werd de 5-jarige BWP ruin Lot Blue B. & V. (v. Plot Blue). die de aller snelste tijd wist neer te zetten. In het zadel zat Inge Carton, en samen gingen ze door de finish in 64:21 seconden, waardoor ze alle concurrentie voorbleven. Thierry Goffinet klasseerde zich op de 2de plaats met de 6-jarige BWP ruin Kannabis van de Bucxtale (v. Contact Vd Heffinck). Zij waren ruim een seconde trager dan Carton. Ann Carton-Grootjans sprong met de 6-jarige Zangersheide merrie Patchouli de Muze Z (v. Ponsee V) naar de 3de plaats. Jeroen de Winter en de 6-jarige BWP merrie Karmelita van den Dries (v. Diamant de Semilly)  zagen we terug op de 4de plaats. De top 5 werd vervolledigd door Dominique Hendrickx en de 6-jarige BWP ruin Kasper van het Leliehof (v. Nonstop). In de 'Prijs Stoeterij van de Helle' voor 7-jarigen ging de winst naar Rodrigo Giesteira Almeida en Elud (v. Clinton). Zij hadden de winnende tijd van 62:82 seconden neergezet. Santiago Lambre sprong met Otonio (v. Contender) naar de 2de plaats in 64:47 seconden. Voor Patrik Spits en de Zangersheide merrie Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) was er een 3de plaats. Gisteren wonnen zij de proef nog. Portia Howard nam met de sBs merrie Don't Touch du Bois (v. Kashmir van Schuttershof) de 4de plaats voor haar rekening. Axelle Druyts reed Ellexa de Nuit (v. Zirocco Blue VDL) naar de 5de plaats. Deze merrie won als 5-jarige het Belgisch kampioenschap. Intussen werd de 1m20-rubriek op 1 sterniveau ook verreden. In deze 'Prijs De Sutter Naturally' ging de 1ste plaats opnieuw naar Morgane Cazeaux en de Zangersheide ruin Never Say Never Z (v. Non Stop) in 23:70 seconden. Dit duo won gisteren ook al de 1m10-proef. Michael Joly was slechts 1 honderdsten trager. Hij ging met Cherie (v. Verdi) door de finish in 23:71 seconden, en werd zo 2de. Dimitri Natsis nam met D'Ont Worry  (v. Lord Z) de 3de plaats voor zijn rekening. Julie Mais (Volnay de Mars) en Marie Cedric (Cristina Sport ZEP) vulden de top 5 aan.   winnares 120 2