Vier Belgische springruiters vertoeven momenteel in Amerika om daar de komende weken deel te nemen aan 3 Wereldbeker wedstrijden. Zij hopen om daar alvast enkele punten te verzamelen om zo de finale te kunnen halen.

In de Wereldbekerwedstrijd van Washington wisten er 2 Belgen zich te plaatsen voor de barrage. Daarin kreeg Nicola Philippaerts als allereerste starter een fout op de voorlaatste hindernis met H&M Forever D'Arco Ter Linden. Jos Verlooy was de tweede starter met Sunshine. Een dag na hun overwinning in de Puissance deden zij ook een aardige poging, maar kregen zij 4 strafpunten na een fout op de stijlsprong.

Philippaerts werd zo 3e en voor Verlooy was er een 4e plaats. Het waren uiteindelijk de twee laatste combinaties die foutloos door de finish wisten te gaan. De uiteindelijke winnaars waren de laatste combinatie Harrie Smolders en de 11-jarige BWP hengst Emerald. Voor de Amerikaanse Callan Solem was er een 2e plaats met VDL Wizard.

Met elk 8 strafpunten in het basisparcours eindigden Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) en Francois Mathy Jr. (Polinska des Isles) op de 13e en 14e plaats.

Klik hier voor de uitslag.