Het is Harrie Smolders die vandaag zijn start niet mist in de vijfsterren 1m45 competitie van de LGCT in Madrid. Samen met zijn 15-jarige KWPN-er Zinius (v. Nabab de Reve) snelt hij er in 29.31 seconden naar de winst.
Quick results:
1. Harrie Smolders - Zinius
2. Laura Kraut - Curious George
3. Maikel van der Vleuten - Beauville Z
 
Het is dan Laura Kraut die met Curious George (v, Codex One) in 30.14 seconden als tweede over de eindmeet snelt. Zij bleef zo voor op Maikel van der Vleuten die hier naar een keurige derde plaats rijdt met Beauville Z (v. Bustique) met een tijd van 30.18 seconden.
Michael Duffy en de twaalfjarige BWP hengst Happydam (v. Quidam de Revel) zien we terug op de vierde plaats. Malin Baryard-Johnson maakt het dan af met H&M Second Chance (v. Carland) door naar de vijfde plaats te rijden.
Ook Eric van der Vleuten gaat in deze rubriek sterk van start met Djoost Again. Hij stuurde de Cantos zoon nog naar een zevende plaats met een foutloze ronde in 31.39 seconden.
Het beste Belgische resultaat in deze openingsrubriek kwam van Jerome Guery. Hij stuurde zijn Quel Homme de Hus (v, Quidam de Revel) naar een 15e plaats.
Eerder op de dag stond er al een driesterren 1m40 competitie op het programma. Daar zien we de Spanjaard Pablo Valle Espinedo met de BWP merrie Insolite v't Molenvondel (v. Toulon) naar een tweede plaats rijden.