België wist opnieuw niet door te stoten tijdens deze manche van de Top League. Op overtuigende wijze nam Zweden de overwinning in eigen land tijdens de Landenprijs van Falserbö. Hoewel Frankrijk aan leiding stond na de eerste omloop diende het enkele plaatsen in te leveren om alsnog op de derde trede te eindigen. De Britten moesten in de barrage de voorrang geven aan Zweden en strandden zo op de tweede plaats.

De top drie kwam in aanmerking voor de ultieme barrage van deze landenprijs. Na een nulronde van de Zweed Jens Fredricson (Lunatic) en Brit William Funnell (Billy Angelo), was het onmiddellijk duidelijk dat zij de uitslag van deze 'Nations Cup' zouden bepalen. Voor Frankrijk was het tot aan het laatste duo, Pénélope Leprevost (Topinambour), spannend afwachten op die ene nulronde in de tweede omloop. De combinatie kreeg echter één springfout wat de Fransen naar de derde plaats bracht.

De Belgen hadden opnieuw hun dag niet. Vier strafpunten bleek een vaste constante voor de Belgische springduivels. Zowel Ludo Philippaerts (Kassini Jac), Donaat Brondeel (Breemeersen Adorado) als Nicola Philippaerts (Carlos V.H.P.Z.) hielden zich aan deze trend. Enkel Koen Vereecke (Allegro C vd Donkhoeve) was daarbij een uitzondering. Uitkomst is de voorlaatste plaats en meteen ook een stek in de degradatiezone. Voor de uitslag: klik hier - foto: equpics.com