Gert Jan Bruggink heeft gisteren in Eindhoven de Grote Prijs gewonnen. Met AES-merrie Andrea (Marome MW x Voltaire) liet hij de snelste tijd noteren in de barage en bleef bovendien foutloos.

Gert Jan Bruggink heeft gisteren in Eindhoven de Grote Prijs gewonnen. Met AES-merrie Andrea (Marome MW x Voltaire) liet hij de snelste tijd noteren in de barage en bleef bovendien foutloos. De barrage telde maar liefst twaalf deelnemers, waarvan zeven de lei nogmaals schoon hielden. Tweede werd Jur Vrieling met de KWPN-hengst VDL Emmerton (Emilion x Nimmerdor), gevolgd door de Duitser Hans-Thorben Rüdermet de Holsteiner merrie Orlanda (Julio Mariner xx x Caretino).

Belgische ruiter Wilm Vermeir (foto) wist zich als beste Belg te klasseren op de tiende plaats. Met Umit (Darco x Echo De Thurin), het eerste BWP paard in de uitslag van deze proef, behaalde Vermeir een totaal van vier punten in de tweede omloop. Marc Van Dijck (Valencia) eindigde op de dertiende plaats. Merries en KWPN-hengsten wisselden elkaar af, want op plaats vier eindigde Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf).