Afgelopen weekend waren enkele Belgische ruiters te gast tijdens de Nationale Ierse Kampioenschappen voor studentenruiters. Een event dat maar liefst 180 nationale ruiters aantrok en daarbij nog eens een 20-tal internationale ruiters te gast had.

Gastland België liet meteen de toon als best presterende internationale team. Ruiters Kevin SCholliers, Tom Breugelmans, Stephanie Eeckhout en Bram Van Hulle wisten de lat hoog te leggen. Zeker amazone Stephanie Eeckhout behield de volledige eer door de halve finales met gemak te halen.

Uiteindelijk werd geconcludeerd dat het event voor herhaling vatbaar was, en ook de Ierse organisatie was dol enthousiast. "De uitnodiging van voornamelijk de Belgische en Franse teams bevestigde de kloof tussen het nationale en internationale niveau. Een goede manier om de belangrijkheid van selecties aan te tonen", aldus Kevin Vaele, die de volledige organisatie op zich nam.

Volgend internationale wedstrijd is eveneens in Ierland gepland, maar in plaats van het zuidelijke Kilkenny staat Belfast dan met zijn Nations Cup op het programma. Voor België zullen Nikolas Mathys, Valentine Verkinderen, Griet Geysen en Karen Troen er onder begeleiding van Bram Van Hulle de Belgische driekleur verdedigen.

meer op studentriders.Be