Wat een mooie en spannende competitie in de Oost-Vlaamse ponywerking: elke week veel ruiters in de barrage, maar elke week een andere winnaar. Deze week waren de Oost-Vlaamse ponyruiters te gast in Westdorpe, en was Lochristi de inrichter.
Gaëtan Tulleneers van PC Zele was deze week de uitblinker in de hoogste reeks DM met Houlette Van De Rechri. Hij kon als enige foutloos blijven in de barrage. Elien Raemdonck (Navayo) en Amber Goethals (Iris Van De Bucxtale) waren wel sneller, maar tikten beiden een balk uit de lepels. Servaes De Naeyer uit Evergem won de stijlprijs met Gasmann.
In C-midden wel een constante: Esther Schelfaut met Ilona Van De Bochten uit Moerzeke, zij won eveneens de stijlprijs.
Een geweldig blije Anna Touré in de klasse B-licht met Were Di’s Fleur, zat ze al weken haar clubgenoot Jarno Verwimp (foto) op de hielen, maar was telkens net niet snel genoeg. Deze week kon ze door handig bochtenwerk wel een verschil maken. De derde plaats ging naar Laura Raemdonck met Jopper. Het stijlspringen werd gewonnen door Jinke Stevens uit Moerbeke-Waas.
In C-Licht waren er overwinningen voor Fenna Goethals met Valesca Van De Lieve en Aliki Rotsaert met Manor’s Top Jet, beiden uit Bassevelde. In D-Licht was het opnieuw Gaëtan Tulleneers, nu met Elegance De Rechri en Niels Andries met Heihoeves Oscar uit St.-Niklaas.
Tekst: Els Boterdaele