Frederik Cattebeke is zijn zomerseizoen op het niveau aan het afsluiten zoals het verlopen is, met het ene goede resultaat na het andere. De winnaar van de Grote Prijzen van Lier en Hasselt de voorbije maanden, won zonet op de 2 sterren wedstrijd van Bonheiden de Small Grand Prix. Daarin stonden de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1m45. Van de 67 starters wisten er negen zich te plaatsen voor de jump off. Enkel de top drie wist daarin geen enkele fout te maken. Cattebeke was de snelste in een tijd van 40:48 seconden met Caesar. De Amerikaanse amazone Julie Welles volgde in 42:28 seconden op de tweede plaats met Viper van de Vrombautshoeve Z. Op de derde plaats (42:77) kregen we de Italiaan Antonio Alfonso met Redskin de Riverland. Christophe Vanderhasselt reed Gino van de Vrunte naar de eindmeet in een tijd van 42:32 seconden, maar met 4 strafpunten achter hun naam. De vijfde plaats was voor Joao Ferreira de Carvalho en Ragtime Rouge. Kevin Gielen en Francois Mathy Jr. klasseerden zich op de zevende en achtste plaats met Durano E en Falco van de Clehoeve.