Frederic Vernaert - Halifax van de KluizenbosHet Belgisch kampioenschap voor 6-jarige paarden was de afsluiter van een 6-daagse in het Waalse Gesves. Aan de start van de finale verschenen er 37 combinaties, daarvan wisten er amper 5 zich te plaatsen voor de barrage. Eén van de favorieten, Brecht Bille en Hunters Scendro, die vorig jaar nog wonnen bij de 5-jarigen, moesten opgeven na o.a. een weigering op hindernis 3. Van de top 3 van de cyclus (die rechtstreeks geplaatst waren) wist enkel maar Valentijn De Bock (Homer de Reve) zich te plaatsen. Virginie Thonon (Verdine-SZ) kreeg 8 strafpunten, terwijl Alain Soquette (Starlight du Hasard) er 16 kreeg. Frederic Vernaet prijsuitreikingHet was de eerste combinatie in de barrage die meteen de te kloppen tijd had neergezet. T&L rider én schoonzoon Frédéric Vernaet won met de BWFA referentie Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker). In een tijd van 41:50 seconden werden zij Belgisch kampioen. Betrand Genin en Boreale de Mirland werden 2e in 45:29 seconden. De eindwinnaar van de cyclus, Valentijn De Bock en Homer De Reve (v. Nabab de Reve) werden de snelste vierfouter in 40:04 seconden. Zij kregen een 'dure' fout op de laatste hindernis. De top 5 werd vervolledigd met Caio Carvalho (Apollo dl Bonnette Z, v. Asca Z) & Koen Vereecke (Horst van de Mispelaere, v. Wandor van de Mispelaere). Bron: Equnews Foto's: Equpics