In het zonnige Oliva, Spanje, stonden er vanmiddag diverse finale rubrieken op het programma voor de jonge paarden. Zo kwamen de vijf, zes- en zevenjarigen aan bod over verschillende hoogtes.

1m40 zevenjarigen

De overwinning was er voor de Britse Jane Annett en haar My Lady O.L. (v. Armitage 2) die in 34.61 seconden op de concurrentie voorbleven. De tweede plaats was er voor Oleg Krasyuk met Appolon (v. Pan Am VDL) die een foutloze ronde noteerden in 34.70 seconden. De Spanjaard Ruben Gomez Crespo eindigde met Draco de Pravia (v. Darco) op een derde plaats in 36.79 seconden. Verder in de top vijf was er een vierde plaats voor Bliss Heers met Go Eldor, gevolgd door een vijfde plaats van Manuel Pinto met Credo-Blue.

1m30 zesjarigen

  Bij de zesjarigen was er een Britse overwinning voor Adrian Whiteway en zijn Cooley Network (v. Boswell Mr Heart Breaker) die hij rondstuurde in 31.29 seconden. Hij bleef daarmee voor op de Ier Barry Drea en Okehurst Mr Mexico (v. Billy Mexico) met wie hij rondkwam in 31.45 seconden en zo tweede werd. Als derde eindigde Jennifer Pedersen met Helga die een tijd noteerden van 33.01 seconden. Voor Fabienne Daigneux was er in deze rubriek een zevende plaats samen met de Zangersheide merrie Tinka's Fee Sauveniere Z. Zij kwamen foutloos rond in 34.78 seconden.

1m20 vijfjarigen

Het beste Belgische resultaat bij de vijfjarigen was er voor Jessica Geurts met I Have No Name. Zij eindigden op een achtste plaats. Klik hier voor alle resultaten