Vandaag is de eerste internationale outdoor jumping van Opglabbeek gestart voor vier dagen lang met een CSI2 ster en een CSI young horses.
De eerste proef deze ochtend, was voor 6- en 7-jarige paarden. De overwinning was voor de Duitser Tobias Meyer met She's the one 6, een zevenjarige merrie van Stakkato Gold (31:53). De tweede plaats was ook voor Tobias en deze keer met Queentina, een zesjarige merrie van Coupe de Coeur (31:76). De laatste podiumplaats was voor de Zwitserse Clarissa Crotta met de zevenjarige merrie Cistria (31:97). De beste Belg vinden we terug op de zesde plaats, Cedric Volo (foto) met Blue Magic, een zevenjarige ruin van Diamant De Semmily.
In de volgende proef, een 2 fasen over 1m30 zien we drie Belgen in de top vijf: Jean Marc Englebert met Faconnable op de tweede plaats en Dennis Caubergs met Zidane op de derde plaats. Ze hebben we de Amerikaanse Lauren Hester moeten laten voorgaan met Wender in een snelle tijd. De vijfde plaats is voor de Fabrice Galdini met Chrisma W (v. Cornet Obolensky).
Klik hier voor de uitslag.