In de CSI*** prijs Cavalor die werd verreden over 1.30m zette de Britse Emma Rust meteen de toon voor de rest van de dag. Ze sloot een nette ronde af in 40.21 seconden op de rug van de negenjarige Denada (v. Lord Z). Hiermee bleef ze net iets sneller dan landgenote Charlotte Platt met Rumbolds Starlight (v. El Thunder) die afklokte op 40.29 seconden.  Katrien Nijs (BE) deed het goed op eigen bodem en bemachtigde nog een derde plaats na 44.69 seconden, zij bereed Ilya vh Migroveld (v. Carving). Maar ook voor Benny Naessens (BE) ging alles vlotjes, hij verzekerde zichzelf namelijk van twee podiumplaatsen in de zevenjarigen. De eerste plaats werd hem bezorgd door Cirdano vd Vijverhoeve Z (v. Cluysenaer) in 66.89 seconden. Derdes eindigde hij dankzij Kolonel Cento (v. Calvaro) in een eveneens scherpe 69.26 seconden. Toch schoof Sam Polleunis (BE) er nog netjes tussen met Karaat van 't Rietveld (v. Tauber vh Kapelhof) in 67.19 seconden. Ook de CSI*** over 1.35m zit er voor vandaag al op, deze werd in twee delen gereden. De dag van Thibeau Spits (BE) kon meteen al niet meer stuk, want hij en Juragold Bormes (v. Contact vd Heffinck) raceten in de prijs R&S Wegenbouw naar de overwinning in slechts 29.1 seconden. Dit scheidde hem ruimschoots van de Deen Soren Pedersen die een verdienstelijke poging neerzette met Tailormade Chabalou (v. Chacco Blue) in 31.24 seconen. Het podium werd vervolledigd door Roberto Previtali (ITA) met Airline Z (v. Avec Coeur). In de prijs L&M Sporthorses ging het er iets exotischer aan toe, hoewel de Belgen voet bij stuk hielden dankzij Patrik Spits. Hij zadelde Dolce Vita DH (v. Darco) op en bewees nog maar eens de kunde van deze bloedlijn door haar naar de eerste plaats te sturen. Dit deed hij overigens in 26.23 seconden, een hele mooie tijd die niet meer te kloppen was door Paola Martini (GRE) met Cleopatra VI (v. Skippy Ii). Zij werkte de tweede fase af in 28.85 seconden. Caio Carvalho Filho zakte af uit het verre Brazilië, maar koos toch opmerkelijk voor de Belgisch gefokte BWP Ibero vd Noordheuvel (v. Boris vh Kluizebos) en reed deze indrukwekkende hengst rond in 29.4 seconden, wat hem een derde plaats opleverde. Voor alle resultaten klik hier