In Hoogboom (Kapellen) gaat momenteel het EK jumping voor veteranen, ook Ambassadors genoemd, door. Amazones moeten minstens 45 jaar zijn en voor ruiters is de minimumleeftijd 49 jaar.

Ons land had geen geluk bij de lottrekking : in het jachtparcours moesten de vier Belgische teamleden van start gaan bij de twaalf eerste deelnemers op 43 combinaties in totaal (2 – 5 – 8 – 12). Bij de lottrekking voor de landenwedstrijd, lootte ons lans de eerste startplaats.

De ploeg die chef d’équipe Marcel Nejszaten geselecteerd heeft, bestond uit Pascale Trenker uit Sauvenière (Namen) met Epi d’Or de la Cour des Cerfs, Ludo Dekkers uit Malle (Antwerpen) met Arizona, Jean-Jacques Lorquet uit Verviers (Luik) met Quetsche du Breau en Dirk Vlerick uit Horebeke (Oost-Vlaanderen) met Urona.

De Belgische ploeg stond als tweede geklasseerd op negen landen na het jachtparcours met minder dan 2 punten achterstand op Frankrijk en 3,50 punten voorsprong op Duitsland. Ons land besloot de landenwedstrijd met maar 6 strafpunten over twee manches.

Dit was ruimschoots voldoende voor de overwinning: ons land had meer dan twee balken voorsprong op Duitsland (+ 9,57 pts) en meer dan vier balken voorsprong op Groot-Brittannië (18,01 pts).

Chef d’Équipe Marcel Nejszaten : « Ik wacht al op deze overwinning sinds 2006, mijn eerste EK in Karlsruhe (GER). Toen hebben we een zilveren medaille behaald met de intussen overleden Jean-Lou Massoni ».