België presteerde opnieuw ondermaats tijdens de Landenprijs in Rotterdam. Met een totaal van 13 punten besloot het Belgische team de eerste ronde van deze manche van de Top League. Rik Hemeryck had blijkbaar niet zijn topdag en finishte samen met Quarco De Kerambars (v. Darco) met 13 punten, het te schrappen resultaat. Nicola Philippaerts en Carlos V.H.P.Z. deden het met vier terwijl Jos Lansink en Cavalor Valentina Van't Heike teleurstelde met negen punten. Enkel Ludo Philippaerts en Challenge vd Begijnakker haalden de finish van de eerste ronde zonder fouten.

In de tweede omloop stapelden de punten zich opnieuw op voor de Belgen. Nicola Philippaerts (Carlos) noteerde in totaal negen strafpunten, vader Ludo hield het bij acht. Een totaal score van 35 punten bracht de Belgische équipe op de achtste eindplaats. Gastland Nederland voerde tot noch de leiding in het klassement, maar ook de noorderburen tikten de ene balk na de andere uit de lepels. Het verdict is 21 punten en een zevende plaats.

Winnaar van deze Landenprijs is Duitsland. Het Duitse team dat bestond uit Marcus Ehning (Copin vd Broy), Ludger Beerbaum (Gotha Frh), Philipp Weishaupt 'Monte Bellini) en Marco Kutscher (Cornet Obolensky) beperkte de schade tot een totaal van vier punten. Zweden volgde op de tweede plaats voor het Franse team. Na de overwinning neemt Duitsland overigens de koppositie in het klassement. Voor de uitslag: klik hier