Wat een strijd was het vandaag in de Grand Prix van Sport Vlaanderen! Eerst waren het de Belgen die elkaar keer op keer verbeterde en toen kwam de Duitse Holger Wulschner als ware stilist om de prijs voor de thuisruiters weg te kapen. Elf combinaties wisten foutloos te blijven in het pittige basis parcours over 1.50m vanavond. Onder hen waren vier Belgen die in flinke vorm verkeerden. Toch waren het de Duitse ruiters die een thuisoverwinning blokkeerde en het prijzegeld mee naar huis namen. Noord-Duitser Wulschner reed op het scherpste van de snede met zijn BSC Cavity (v. Caretino) en kreeg zo verdient de winst. In een ongelooflijke ronde zette hij de tijd van 32.60 seconden neer. Een tijd waar zelfs Stephex Stables ruiter Daniel Deusser met de 10 jarige Diamant de Semille nakomeling Sweet de Baufour niet aan wist te tippen. In het zadel van de Selle Francais gefokte ruin finisht Deusser als tweede achter zijn landgenoot in 32.82 seconden. Voor de Belgen blijven dan "enkel" de derde tot en met zesde plaats over om in te nemen. Olivier Philippaerts weet het met H&M challenge v. Begijnakker Z tot het podium te schoppen. Na zijn rit in 33.06 seconden neemt hij de derde plaats in. Niels Bruynseels volgt op minieme achterstand van 0.06 seconden met zijn Gancia de Muze (v. Mailto dee Reve). Terwijl Pieter Devos met Apart (v. Larino) niet onderdoet voor zijn collega's en met zijn rit in 33.23 seconden de top vijf compleet maakt. Jos Verlooy en Farfelu de la Pomme (v. Vigo D Arsouilles) nemen de zesde plaats in en krijgen voor deze 'vervolgprijs'nog een kleine drie duizend euro. Kijk hier voor alle resultaten.