Andres Vereecke vs. Dieter Vermeiren 
Andres: “Het sterke punt van Dieter is dat hij met verschillende types paarden goed kan presteren. Dat is niet iedereen gegeven. En zijn talent heeft niet enkel betrekking op paarden. Ook in de bar kan hij met verschillende meisjes overweg (lacht)”

Dieter: “Andres is een uitgesproken talent. Hij is erg snel in de piste en werkt erg hard. In de piste is het dan ook vrijwel onmogelijk om hem bij te houden, en als het om pinten drinken in de bar gaat, is dat ook erg moeilijk (lacht)”. 


Thibault Philippaerts vs. Simon Morssinkhof

Simon: “Thibault komt natuurlijk uit een echte paardenfamilie en is dan ook een paardenman pur sang. Hij kan erg snel een combinatie worden met een nieuw paard en hij kan met verschillende paarden goed overweg. Dat is natuurlijk een enorm voordeel als ruiter”.

Thibault: “Simon is volgens mij een uitgesproken talent. Telkens als hij er moet staan, staat hij er. Dat heeft hij al meermaals bewezen. Onder andere tijdens het BK, het EK en verschillende Grand Prix. Daar bewonder ik hem echt voor”.


Jeroen de Winter vs. Thibeau Spits 

Thibeau: “Wat ik zo bewonder aan Jeroen, is dat hij niet enkel als ruiter erg sterk is maar ook in alles er rond. Zo is hij goed in het opleiden van jonge paarden, is hij geïnteresseerd in de fokkerij, ... Dat maakt hem wat mij betreft een van de grooste talenten die er is”. 

Jeroen: “Thibeau heeft echt de winnaarsmentaliteit van onze vake. Hij gaat er telkens opnieuw keihard voor en dat is wat hem zo sterk maakt. Hij wil geen enkele proef laten liggen en daarom denk ik dat hij nog erg ver gaat komen”. 


Max Sebrechts vs. Alexander Housen 

Max: “Al tijdens de rubrieken voor schilderen zag je dat Alexander uitzonderlijk veel gevoel had en dat heeft hij uiteraard nog altijd. Het lijkt of hij elke dag beter wordt, dus zeker en vast een groot talent in onze sport”. 

Alexander: “Max is gewoon de Max. Hij slaagde er tijdens grote kampioenschappen altijd in om zijn cool te bewaren waardoor hij vaak als vierde ruiter moest aantreden. Dat is niet iedereen gegeven”. 


Roy van Beek vs. Gilles Thomas 

Roy: “Gilles heeft al meermaals bewezen dat hij een talent bij uitstek is. Op relatief jonge leeftijd heeft hij al enorm veel bereikt. Verschillende Belgische titels, hij staat er altijd op Kampioenschappen,... kortom: een talent zoals geen ander. 

Gilles: “Roy heeft er een uitzonderlijk jaar opzitten maar hij blijft met beide voeten op de grond. Hij verliest niet uit het oog wat echt belangrijk is en blijft werken aan de basis. Daarom dat hij ook met jonge paarden zo goed presteert”. 


Bron: vlp