Mooie sport zagen we daarnet in de finale op het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden. De eerste finale van de dag was die voor 5-jarige paarden. Na twee manches deze week mochten alle foutloze combinaties aan de start komen van deze finale. Dat waren er een 70-tal, waarvan er 42 zich wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin was Dieter Laheyne de snelste met Ellexa De Nuit (v. Zirocco Blue Vdl). In een tijd van 40:94 seconden gingen zij door de finish. Zij wonnen dit jaar ook al de cyclus. Enkel Tom Dhaeyere (Dexter van Spieringen) deed het sneller (40:79) maar kreeg een fout. Benny Naessens en Just In Time werden 2e in 41:03 seconden. Dylan De Rijcke en Jelaana de Muze eindigden op de 3e plaats (42:00). Jan Van Dyck (Chief Tibri Vis) en Thiago Ribas da Costa (Virgule de L'Isle) vervolledigden de top 5. Meer foto's volgen later. Dieter Laheyne 1 [caption id="attachment_69877" align="alignleft" width="300"]Benny Naessens Benny Naessens[/caption]