De Wereldbeker jumpingpaarden kregen vandaag een dagje rust met de grote finale van morgen in zicht en daarom was het vanavond aan de andere vijfsterrenpaarden om de ring te betreden. De Grand Prix Equithème was een rubriek die over twee rondes verreden werd met hindernissen tot 1m50 hoog gebouwd. De beste twaalf combinaties uit de eerste ronde mochten opnieuw aantreden in de tweede ronde, onder hen ook onze landgenoot Olivier Philippaerts. De eerste Franse ruiter die mocht aantreden was Patrice Delaveau. Met zijn trouwe KWPN ruin Aquila HDC (v. Ovidius) onder het zadel, moest hij als één van de eerste combinaties de ring in. Dit leek hem echter niet te deren: hij ging als een speer door het parcours en finishte in 46,41 seconden. Hij voerde hiermee de druk op de combinaties na hem op en het leek er lange tijd op dat niemand zijn tijd nog scherper zou kunnen stellen, maar dat was buiten Daniel Deusser gerekend.... Daniel Deusser moest met Cornet (v. Cornet Obolensky) als laatste de ring in en was duidelijk maar op één ding gebrand: de overwinning. Hij racete dan ook door het parcours en raakte hierbij geen enkele balk. Uiteindelijk finishte hij in 45,33 seconden wat hem de eerste plaats opleverde. Patrice Delaveau moest zo genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was voor Cédric Agnot. Hij reed Saxo de la Cour (v. Tlaloc M) in 46,83 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. Simon Delestre eindigde op de vierde plaats met Chadino (v. Chacco-Blue). Chadino kwam niet in de buurt van het hout en bereikte de eindmeet na 46,85 seconden. Reynald Angot en Symphonie des Biches (v. Kannan) vervolledigden de top vijf. [gallery size="large" ids="164930,164929,164925"] Klik hier voor de resultaten