De laatste dag van deze editie van het Horse and Friends event startte vanochtend vroeg een spannend de Euroregio 1.10m proef die werd gewonnen door Ulrike Jochems en C'est Elle Z.

In de twee-fasen proef wist het duo als snelste door het tweede deel the komen in 25,89 seconden. Charlotte Torfs, die met Electro du Houssoit een zeer rappe eerste fase had kwam in het tweede onderdeel van de proef slechts enkele honderdsten van een seconde tekort om de overwinning. In 26,05 seconden eindigde zij voor Yenthe Schrijvers en Goodwill van de Dijkhoeve die in een tijd van 26.84 seconden de derde plaats op het podium in beslag namen.

Kristina Andreassen (Oliado) en Laurence Portolani (Valentino-d) maakten de top vijf compleet in deze proef waar snel gereden werd met ritten in 27.31 en 28.03 seconden.

Even eerder werd er al gestreden om het de winst in de Euroregio proef over 1.00m. Daar was er winst voor Emma Demuynck en Blues Girl (foto). Van begin tot eind was het duo snel met een vlotte eerste fase en een tweede fase waar het gaspedaal nog even flink werd ingedrukt. Slechts 20.88 seconden had de amazone nodig om foutloos door het tweede deel te komen en bleef daarbij de nummer twee Caro Baerts ruim voor. Bearts en haar Baccara kwamen over de eindstreep na een foutloze rit in exact 22 seconden. Op de derde plaats eindigde Jorne Jans die met Liberty een fraaie rit in 22.48 seconden neerzette.

De top vijf van deze proef werd compleet gemaakt door Isabeau Keulen (Crick Crack Z) en Lotte Lambrighs (Cgalilea Z).

Kijk hier voor alle resultaten.