Danny Van Es moet flink aan het genieten zijn op de week lang durende Winter Equestrian Nights in het Azelhof te Lier. Hij begonmaandag direct goed met het winnen van de Flandria Rent openingsrubriek en pakte woensdag de winst in de Equnews prijs. Vandaag voegt hij daar een derde overwinning aan toe in de CSI1* 1m20 Landscape for Horses Prijs.

Tijdens de barrage nam Van Es al vrij snel de leiding met Cavalor JB ten Dries (v. Cicero Z van Paemel). In het zadel bij de BWP hengst zette hij een tijd van 34:03 seconden op de klok. Toch kwam de winnende rit niet van de geweldig springende schimmel, maar moest het gebeuren met zijn tweede troef Zico V (v. Tiger V). De reden was een snelle rit van de internationaal debuterende Nils Meersman. Op de rug van BWPer Kasper S.I. weet Meerman flink onder de tijd van Van Es te schieten met een foutloze omloop in 33:17 seconden. Maar Van Es gaf zich niet gewonnen. Hij liet met de KWPN gefokte Tiger V nakomeling in een rit van 32:17 seconden duidelijk zien wie de baas was in deze internationale rubriek.

De vierde plaats was voor Marthe Van Gorp met Lajolie 3 (v. Landfüst). Benny Van De Walle en Emerald MB (v. Cartier vd Heffinck) zaten ook opnieuw in de prijzen. Zij sloten de top vijf af vanmorgen.

Kijk hier voor alle resultaten