Dit weekend is de Longines Global Champions Tour afgezakt in het Duitse Hamburg. Vandaag startte het sportief programma met de CSI4* en de jonge paarden. Straks staat nog de eerste kwalificatie voor de Derby, later deze week, op het programma. Bij de jonge paarden mistte onze landgenoot Constant Van Paesschen zijn start al zeker niet. In deze proef tegen de klok reed hij foutloos door het parcours met de vosse ruin Quido van de Helle (v. Quadros) in een snelle tijd van 63,69 seconden. Het duo moest enkel de Duitser Maurice Tebbel met Quintero-zoon, Quinto voor zich dulden. De combinatie finishte zonder fouten te maken na 63,29 seconden en won zo de proef. De derde plaats ging eveneens naar Duitsland. Christian Kukuk kwam met Goldeneye (v. Back Gammon) door de chrono na 64,51 seconden. Verder in de top vijf zagen we Jan-Philipp Weichert met Cobalou (v. Comme Il Faut) en Hendrik Sosath met Casalido (v. Casall). Zij finishten na respectievelijk 64.63 seconden en 66.49 seconden.

Karline De Brabander eindigde eveneens in de top tien met de BWP’er Lector v. Bisschop (v. Bamako de Muze). Zij reden een nulronde in 68.30 seconden en eindigden op de zesde plaats.