In Gesves werd gisterennamiddag en deze voormiddag de eerste kwalificaties voor de Beker van België voor 7-jarige paarden verreden. Daarin kwamen er een 130-tal combinaties aan de start.

Er wisten 49 deelnemers foutloos te blijven en 5 combinaties haalden de finish met 1 strafpunt voor tijd. De winst in deze eerste kwalificatie was voor Chaouki Rijnders met Veneur Ste Hermelle. Zij wonnen in een tijd van 64:64 seconden. Geoffrey Cobbaut en Joyce de Reve, die in de cyclus met Joris Vergauwen zeer succesvol was, eindigden op de tweede plaats in 65:82 seconden. De derde plaats was voor Patrik Spits met Bellissimo Z. Koen Vereecke (Jativia) en Benny Naessens (Just In Time) werden vierde en vijfde. De cycluswinnaars Sarah Toussaint en Coeur de Cachas deden het ook foutloos maar met een langzamere chrono, waardoor zij op de 45ste plaats eindigden. Zaterdag staat de tweede kwalificatie op het programma. De troosting is op zondag en de ultieme finale op maandagnamiddag.