De Canadezen hebben zich geplaatst voor de finale van de Promotional League, straks in Barcelona. Met de winst hangt onmiddellijk een ticket voor de Top (Super) League in de lucht, maar deelnemen aan deze serie is, en zeker voor landen aan de andere kant van de 'grote plas' een enorme uitdaging.

De Promotional League bestaat eigenlijk uit drie reeksen landenwedstrijden; een Europese Liga, een Challengers League en een Noord- en Zuid-Amerikaanse Liga. De hele opdeling ligt vooral bij de bondscoaches van de teams uit de Top League ter discussie. Zij pleiten immers voor een sterkere, coherente, Promotional League bestaande uit een zes tot acht wedstrijden die dicht aanleunen bij de Top League que niveau.

Het lijkt een strijd te zullen worden tussen de Zwitsers, de Spanjaarden en de Zweden. De winnaar van de Europese Liga plaatst zich rechtstreeks voor de Top League, drie andere teams mogen naar de finale van de Promotional League in Barcelona. Aangezien de Noord- en Zuid- Amerikaanse liga slechts bestaat uit drie wedstrijden, allen gewonnen door Top league land Amerika gaat de finale plaats naar de 'runner-up', Canada, zij eindigden er tweede voor Mexico en Argentinië.

bron.: Koen Cromheecke (equestro), foto.: Bricot, FEI