Rodrigo Pessoa - Citizenguard Cadjanine ZZojuist heeft de in België gevestigde Braziliaan Rodrigo Pessoa de CSIO3* Grand Prix San Marino op het CSI in Arezzo gewonnen. Zijn vrouw Alexa won eerder vandaag al de CSI2* Grand Prix. De beste Belgische prestatie kwam van Jan Vinckier. Hij werd zevende. Pessoa ging van start in het parcours van 1m50 tot 1m60 met de elfjarige Zangersheide-merrie Citizenguard Cadjanine Z (v. Canabis Z). Het duo klokte in de tweede fase af op 42,72 seconden en was zo bijna twee seconden sneller dan Frédéric Busquet en Plume de la Roque (v. Kannan) voor Frankrijk. De Oostenrijker Dieter Köfler en Glock's Prince de Vaux (v. Flipper d'Elle) werd derde. Voor Pessoa en Citizenguard Cadjanine Z was het na hun overwinning in de Nations Cup afgelopen vrijdag al hun tweede goud dit weekend! Voor Jan Vinckier was er een zevende plaats nadat hij met Emilie de Diamant AS (v. Diamant de Semilly) finishte na 47,28 seconden in de tweede fase. Ook Rik Hemeryck bemachtigde een plaats in de top tien. Hij werd negende met Quarco de Kerambars (v. Darco) na vier strafpunten in de tweede fase. Klik hier voor de volledige uitslag. Bron: Equnews Foto: Equpics - Tiff