Ook in het Portugeese Lissabon stond dit weekend een landenprijs op het programma. In deze 1m50 proef wisten de Belgen de overwinning in de wacht te slepen. Onder leiding van teamchef Marc Van Dijck behaalden de Belgen de eerste plaats met 16 punten. In de eerste omloop was het Jody Bosteels die met Daytona de Muze voor het te schrappen resultaat zorgde (8 punten), het duo herpakte zich echter in de tweede ronde en finishte er foutloos. Zowel Dominique Joassin (Dark de la Hart), Rosella de Simone (Orson des Hayettes) als Dominique Hendrickx (Cor van de Wateringhoeve) noteerden één springfout in de eerste omloop.

Dominique Joassin herpakte zich echter in de tweede omloop en finishte er eveneens foutloos. Rosella de Simone besloot opnieuw met vier punten terwijl Dominique Hendrickx er opgaf.

Spanje volgt op de tweede plaats met 24 punten voor Ierland dat eveneens 24 punten noteerde. Groot-Brittanië en Zuid-Afrika strandden op de voorlaatste en laatste plaats van deze landenprijs. Voor de uitslag: klik hier