Het lijkt een fenomeen te worden waarbij de Belgen elk jaar sterk openen in de Nations Cups, maar eveneens ook sterk afzwakken doorheen het seizoen. Belgisch Bondscoach Philippe Guerdat stelde voor de Super League het beste team op, toch was het resultaat 'catastrofaal' met de laatste plaats. Enkel Philippe Le Jeune (Vigo d’Arsouilles) kon nog enigszins gelijke tred houden met het peloton met vier en acht strafpunten, zijn teamgenoten haakten één voor één af met een uitsluiting voor Rik Hemeryck (Challenge vd Begijnakker) en een opgave van Jos Lansink (Cavalor Valentina). Judy-Ann Melchior (As Cold As Ice Z) zat in de eerste omloop aan 21 strafpunten, eveneens na een weigering.

De overwinning was voor Nederland, die hierdoor zijn derde titel in de Super League in de wacht sleept. Met een totaal van twaalf punten lieten ze de Ieren en Britten achter zich op plaats twee en drie. foto.: FEI

Nederland wint in Aken zijn derde landenprijs van het seizoen en verstevigt zijn leidersplaats. België zakt verder weg in de tussenstand naar de zesde plaats, net voor USA en Denemarken.