De eerste 'Super League Nations cup' vond zojuist plaats in het Franse La Baule. Na de eerste ronde wisten enkel Nederland en België een nulscore neer te zetten. Voor Nederland was het Albert Zoer en Sam die voor het te schrappen resultaat zorgden. Bij de Belgen noteerde Niels Bruynseels één punt voor tijd met Conisha vd Helle, meteen was dit het resultaat dat van de lijst werd gehaald. Het Franse team, dat heel wat toppaarden op stal hield, begon de eerste manche met een totaal van tien punten. Enkel Pénélope Leprevost en Topinambour haalden de finish foutloos.

Philippe Lejeune (Vigo d'Arsouilles SRX) en Gregory Whatelet (Euphony Cadjanine Z) begonnen foutloos aan de landenprijs en die trend zette het Wereldkampioens duo en Whatelet verder in de tweede manche. Dirk Demeersman kwam aan start met Bufero Vh Panishof ook zij begonnen foutloos aan de Landenprijs, in de tweede omloop ging er echter één balk tegen de grond. Bij Niels Bruynseels en Conisha vd Helle sneuvelden er twee balken in de tweede manche, het duo zorgde dan ook voor het te schrappen resultaat.

Bij de Nederlanders noteerde Albert Zoer tweemaal één springfout met Sam. Ook Albert Voorn (Tobalio) kreeg vier strafpunten in de tweede omloop. Leon Thijssen (Tyson) en Marc Houtzager (Sterrehof's opium) deden het dan weer twee maal foutloos in deze 1m50-1m60 proef. Tijdens de tweede omloop waren het voornamelijk Zweden en Duitsland die sterk wisten te presteren. Zweden maakte geen enkele fout, terwijl het te schrappen resultaat van Duitsland één strafpunt was. Toch hielden de Belgen stand. De snellere tijd van Gregory Whatelet bezorgde de voorsprong op Nederland. België wint de eerste Nations Cup, Nederland volgt op de tweede plaats voor Zweden. Voor de uitslag: klik hier