Afgelopen weekend was Bilbao het decor voor de vierde Landenprijs voor studentenruiters van dit seizoen. Regerend wereldkampioene Leen Geysen, Naomi Winkeleer, Thomas Verkinderen en Bram Van Hulle zakten af naar de Spaanse stad om België te vertegenwoordigen.

Maar liefst 15 landen kwamen aan de start. Uiteindelijk was het Duitsland dat, met zijn WK-team, zich als sterkste toonde in de algemene eindranking. Het Belgische team moest enkel Duitsland en Groot-Brittanië voor zich laten, goed voor de Derde plaats. Een goede 'boost' voor het Belgische team, dat hierdoor nagenoeg zeker is van een mogelijke deelname aan de Golden League tijdens de World Finals, eind dit jaar.

Individueel was het Leen Geysen die met haar tweede plaats in de Dressuur op zondag en zevende plaats in het eindklassement het Beste Belgische resultaat neer pootte. Bram Van Hulle volgde haar op met zijn veertiende plaats in het eindklassement. Thomas Verkinderen wist dan weer te impressioneren op vrijdag waar hij als enige Belg in de top tien eindigde met zijn achtste plaats in de jumping.

Maar het zouden de studenten niet zijn moesten er ook niet enkele lucratieve prijzen uitgedeeld moeten worden. Zo kent elke Nations Cup een 'bagger', 'anti-bagger' en 'survivals cup'. De 'anti-bagger' prijs was deze keer volkomen Spaans, terwijl zijn tegengestelde, 'de bagger' van Belgische bodem kwam. Een van de twee Belgische supporters wist hiervoor in aanmerking te komen, en haalde uiteindelijk de 'zege'. De 'survivals cup' was deze maal ook Belgisch, goed voor de derde maal dit jaar, een prestatie waar zelf de Ieren een voorbeeld willen aan nemen.

meer info over de studenten.: studentriders.be