Op de eerste dag van de buitenwedstrijd in Strazeele domineerden de Belgen de eindranking. Hoewel slechts één Belg in de top drie eindigde in de 1.30m plaatsten maar liefst zeven Belgen zich in de top tien. Overwinning kleurde echter Brits met Carian Scudamore (Angel III). De Britse amazone haalde met de Baloubet du Rouet nakomeling ruim één halve seconde voorsprong op Belg Yves Simon en Speedy Des Mansart (v. Ogano Sitte). De derde trede was er voor Fransman Olivier Delbende (Prelud De La Bergerie).

Een Belgisch peleton van maar liefst zes Belgische duo's volgde de top drie op. Dominique Hendrickx (Wizard), José Thiry ( Melissa Silva), Candice Lauwers (Serendy Pity), Thibaut Lejeune (Laser D'hammer), Dirk Demeersman (Tymoon caloo meerchen) en Cristophe Deraedt (Wirakel) wisten nog een plaats op te eisen in deze top tien.

Net buiten de top tien was er nog plaats voor onder andere Donaat Brondeel (Esione Van 'T Woutland) en wereldkampioen Philippe Lejeune. voor de volledige uitslag: klik hier