De vorige manche van de Super League Nations Cup werd geprimeerd door de lage landen met een overwinning voor België en tweede plaats voor Nederland (zie eerder bericht). En opnieuw bracht de eerste ronde een goed vooruitzicht voor zowel België als Nederland. Buiten Nicola Philippaerts (Carlos V.H.P.Z.) noteerde ook Jos Lansink (Cavalor Valentina Van 't Heike) een springfout. Het totaal van vier punten bracht hen op een tweede plaats. Nederland volgde meteen op plaats drie. Enkel Jur Vrieling (VDL Babalou) finishte er zonder foutenlast na een eerste omloop.

In de tweede ronde liep het echter even mis voor Ludo Philippaerts en Challange vd Begijnakker. Het duo dat de eerste omloop foutloos doorstond behaalde nu het te schrappen resultaat van 22 punten. Beide zonen Philippaerts hielden de schade beperkt tot één springfout in deze tweede ronde. Jos Lansink en zijn Valentina deden het dan weer foutloos. Het totaal van twaalf punten bracht de rode springduivels op de derde trede.

Overwinning was er voor het ijzersterke Duitsland dat het totaal beperkte tot vier punten. Marcus Ehning en Copin vd Broy waren het enige duo dat het dubbel foutloos deed. Zwitserland belandde op de tweede plaats. Nederland, vorige keer tweede, stelde zich deze maal tevreden met de zesde plaats .Voor de uitslag: klik hier