In 2013 was VLP-Talent Jeroen Appelen uit Lummen al de beste in de Gold Cup, powered by Cavalor. Dit jaar herhaalt hij dit kunstje en eindigt dus ook nu bovenaan de Gold Cup. Bij de Silver Cup, die eveneens de steun krijgt van Cavalor, was vorig jaar Geoffrey Cobbaut uit Hofstade de beste. En ook hij graait dit jaar de hoofdprijs weg in deze cup! Een opmerkelijke prestatie van deze ruiters!

De Gold Cup is een VLP-regelmatigheidscriterium over alle officiële Goldwedstrijden in Vlaanderen met een aanvullende geldprijzenpot van maar liefst 10 000 euro! Jeroen Appelen verzamelde punten op acht Gold League GP’s en wint met 70 punten royaal deze Cup. Op de tweede plaats vinden we Wilm Vermeir met 33 punten, terwijl de derde plek naar Thomas De Wit gaat met 26 punten. Dankzij zijn overwinning in de Gold Cup, verdient Jeroen 5000 euro extra prijzengeld, terwijl er voor Wilm en Thomas elk resp. 3000 en 2000 euro is weggelegd. Jeroen zal bovendien tijdens het Vlaams Kampioenschap op Jumping Mechelen met een speciale armband rijden die zijn overwinning in de Gold Cup 2014 extra in de verf zet.

Geoffrey Cobbaut schiet eveneens opnieuw de hoofdvogel af, maar dan in de Silver Cup, het regelmatigheidscriterium over alle officiële Silver wedstrijden in Vlaanderen met een aanvullende geldprijzenpot van 5000 euro. Hij kreeg in dit klassement echter meer weerstand dan Jeroen in de Gold Cup. Met 74 punten haalt hij het net voor Bart Bomeré die 72 punten bij elkaar sprong en Koen Verdegem, die goed is voor 67 punten. Geoffrey krijgt voor zijn overwinning 2500 euro, terwijl Bart en Koen elk 1500 euro en 1000 euro krijgen.

De top drie van elke Cup zal gehuldigd worden op Jumping Mechelen 2014 op vrijdag 26 december.  We wensen hen alvast van harte proficiat!

Meer informatie over de Gold en Silver Cup vind je op deze website via DEZE LINK.