In het Overijsselse Bathmen in Nederland, wordt er deze week regionaal gestreden tijdens het 'Bathmen te Paard'. Op deze wedstrijd komen diverse rubrieken aan de start, maar wordt er ook een derby verreden en een 1m40 wedstrijd.

Annelies Vorsselmans in 1m40

Gisteravond in die 1m40 wedstrijd was het de Belgische amazone die zich gevestigd heeft op Stal de Sjiem, Annelies Vorsselmans,  die deze keer haar Shakira Z (v. Sandro Boy) zadelde. Het tweetal bleef de zeskoppige barrage voor met een tijd van 37.33 seconden. Daarmee verwees ze Lisa Everts naar een tweede plaats samen met haar Captain Morgan (v. Carthino Z) met wie ze naar een tijd wist te rijden van 38.98 seconden. Een derde plaats was er voor Elisah Aarts in het zadel van Egane (v. Mr. Blue) met een tijd van 40.65 seconden. Verder in de top vijf zagen we nog een vierde plaats voor Edwin Klokman die met Elia (v. Carambole) in een foutloze ronde naar 42 seconden wist te rijden, gevolgd door een vijfde plaats van Sander Geerink en Something Special (v. Apoleon Timpex). Zij kregen 4 strafpunten tegen in de barrage met een tijd van 39.03 seconden.

Aniek Diks wint 1m40 Derby

Een spannende rubriek die hier altijd plaats vindt is de 1m40 derby. Gisteravond was het Aniek Diks die naar de winst wist te snellen met haar Emil  (v. Amadeus) met een tijd van 50.51 seconden en 4 strafpunten in de laatste ronde. Het was vervolgens Edwin Klokman die in het zadel van Can Can (v. Lord Z) de tweede plaats voor zijn rekening wist te nemen in een tijd van 50.67 seconden, ook hij kreeg 4 strafpunten tegen. De derde plaats was er voor Lisa Everts met Red Bull  (v. Nassau) die ze in 49.69 seconden rondstuurde maar daarbij wel acht strafpunten opliep.