In de Gouden Laars competitie was het Andres Vereecke die tot Freejump ruiter van het concours werd uitgeroepen. Wij voelden de ruiter aan de tand over de competitie en zijn doelen voor het seizoen. Andres reageert dan ook enthousiast "dat het zeer tof is om freejumpruiter te zijn. Het is erg leuk om beloond te worden voor regelmaat, helemaal op een wedstrijd die altijd goed georganiseerd wordt zoals de Gouden Laars. Het terrein heeft erg mooie pistes en je kan er zowel de oudere paarden als de jonge paarden starten". "Het aankomende seizoen zal mijn focus met name liggen op de Gouden Laars wedstrijden. Mijn hoop is dan ook om het eind van seizoen een mooie plaats in het klassement te behalen". De ruiter werd het rijden met de paplepel ingegoten en genoot zijn training van onder meer vader Koen Vereecke. "Ik ben altijd getraind door mijn vader, maar krijg ook nog altijd veel tips van Michael Quirck die mij lesgaf tijdens mijn periode in Engeland. Een droomles naast de trainingen van zijn vader is misschien wel een les van de Duitse springruiter Marcus Ehning. "Dat is een ruiter waar ik erg naar op kijk, hij heeft ongelooflijk veel gevoel en stijl en zijn paarden lopen altijd heel ontspannen. Bij hem lijkt alles altijd heel eenvoudig".

Andres hoopt net als vele andere ruiters een keer van start te mogen tijdens de wedstrijd in Aachen. "Het is een ongelofelijke wedstrijd met zeer veel sfeer en een mythische plaats".
Tot slot vroegen we hem om een van zijn mooie herinneringen uit de paardensport te delen. Daarover kan de ruiter heel kort zijn, "Een van de mooiste momenten was het wennen van het klassement van de Gouden Laars. Ik heb al driemaal eerder de cyclus gewonnen en ook dit zal ik nooit meer vergeten".