En het patroon is doorbroken, niet Frankrijk maar de Verenigde Staten wisten de Rotterdam manche van de FEI Meydam Nations Cup series te winnen.

En het patroon is doorbroken, niet Frankrijk maar de Verenigde Staten wisten de Rotterdam manche van de FEI Meydam Nations Cup series te winnen. Het Amerikaanse damesteam van George Morris reed de landenwedstrijd foutloos uit. De enige strafpunten die weggestreept werden, waren de 4/1 van NIcole Simpson met de KWPN'er Tristan (v. Lancelot). Lauren Hough (Quick Study), Candice King (Skara Glen's Davos) en Laura Kraut (Cedric) reden alledrie dubbel nul. Het Amerikaanse team werd opgevolgd door de Britten en het Nederlandse team op de derde plaats. Het Nederlandse team sprokelt alvast wat extra punten waardoor het van zijn lage plaats in de ranking vedwijnt.

Het equipe dat bestond uit Vincent Voorn(foto), Eric Van der Vleuren, Harry Smolders en Marc Houtzager wist de derde plaats al van bij de eerste ronde te behouden. Een foto reeks van de Nations Cup komt later deze week online.