LRV Bassevelde was afgelopen zondag inrichter van de laatste pony-indoor in Oost-Vlaanderen van 2013 bij Llyda-Stables te Destelbergen. Veel ruitertjes hadden na de examenpauze hun pony terug van stal gehaald voor de reeksen aspiranten en beginnelingen. In Licht en Midden was voor velen een laatste test voor Jumping Mechelen.
In D-licht werd hard gereden, maar voor de tweede indoor op een rij was het Stephanie Steyaert uit Wachtebeke met de ervaren Rocky Boy die aan het langste eind trok.
In C-licht was Maartje Van Middelem met Rexton uit Waasmunster de snelste. In B-licht was niemand opgewassen tegen de supersnelle Bia met Rania Dindane uit Belsele. Twee ruiters uit Gavere, Jarno Verwimp en Anna Touré deden nog een zeer verdienstelijke poging, maar strandden op 2 en 3.
De barrage van C-midden werd een clubstrijd tussen 2 Moerzeekse amazones: Rune Witman haalde het met de jonge, maar zeer talentvolle Mambo Van ‘t Neerhof, voor Esther Schelfaut met Ilona Van De Bochten.
De hoogste reeks tenslotte werd een sportief hoogtepunt met 6 barragekandidaten. Allen lieten na een knap basisparcours ook hun talenten zien in de supersnelle barrage. Amber Goethals met Iris Van De Bucxtale van de inrichtende club Bassevelde haalde het voor Elien Raemdonck uit Moerzeke met Navayo en Ruben De Grave uit Sint-Niklaas met Cedijan II Van De Zilverberk.
Tekst: Els Boterdaele