Op 1 mei organiseerden de Kruisridders van Eksaarde-Doorslaar een wedstrijd voor jonge pony’s. In de voormiddag werd er dressuur gereden. De hoogste dressuurklasse van de 6-jarigen werden gewonnen door Tahnee Meyssens met Matcho ‘d’ vh Prinsenhof (6D, v: Kulberg’s Lancelot)). Bij de 5-jarigen waren de overwinningen voor Riece Meskens met M’Gulliver (5D, v: Salaatik Gold Digger) en Brend Van Pamel met Samsonite (5A, v Senny Sion). De 4-jarigen werden gewonnen door Jarno Verwimp met Edition Limitee Dew-Drop (4D, v: Quarterback) en met Baily ( S ), Robbe De Jonghe met Funny ( B ) en Amber Mattheeuws met Anne vd Blauwschuur ( C ).
Het springen werd in de hoogste reeks gewonnen door Amber Goethals met Iris Van De Bucxtale (v: Bentley Van De Heffinck). Zij reed als enige 2 foutloze omlopen bij de 6-jarige D-pony’s. Elise Van Den Branden won met Mambo Van ‘t Neerhof (v: Vedet Van De Vondelhoeve) de 6-jarige C-pony’s.
Bij de 5-jarige D-pony’s kon Mira Noterman met Manolito (v: Mustang), na 2 foutloze omlopen en een foutloze barrage zegevieren. Bij de 5-jarige B’s ging de overwinning naar Mirthe Braspennincx met Nena Van de Poppelaere (v: Heros Ter Putte). Mathijs Van Opbroeke met Oberon en Hanne Van De Weghe met Oilily Van De Bucxtale (v: Jerome Van De Vondelhoeve) bleven dubbel 0 bij de 4-jarige D’s.
Tekst: Els Boterdaele