De komst van prins Albert van Monaco luidde de tweede omloop van de Grote Prijs in Monte-Carlo aan. Volgens de Global Champions Tour traditie kwamen de beste achttien duo's uit de eerste omloop terug in de tweede ronde. Bij een ondergaande zon doorstonden heel wat combinaties deze tweede ronde beter als de eerste. De Zwitserse Christina Liebherr en haar Calvaro Z nakomeling LB Callas Sitte Z zette net als in de eerste ronde de toon met een dubbele nulronde. De tijd van 65.06 seconden bracht haar terug op de vierde plaats. De grote verrassing was echter Marokkaan Abdelkebir Ouaddar (foto die op de rug de negenjarige Porche du Fruitier (v. Ultra Beau II) zijn eerste vijfsterren Grote Prijs reed. Het duo reed tweemaal foutloos rond en selecteerde zich zo voor de barrage.

In totaal kwamen ze met vier terug in de 'ultieme' barrage. Revelatie van deze Grote Prijs, Abdelkebir Quaddar, reed samen met Porche du Fruitier een totaal van vier strafpunten bij elkaar na een gewaagde wending afkomend op de imposante tweesprong. Dit bracht het duo op de derde plaats. Winst was er voor Kevin Staut en de 11-jarige SBS'r Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir vh Schuttershof). Het duo finishte de barrage foutloos in een tijd van 37.51 seconden. Tweede plaats was er voor de Duitser Hans-Dieter Dreher en Embassy II (v. Escudo I). Met zijn winst won Kevin Staut ruim 94.000 euro.

Belgische Cindy Van der Straten verging het iets minder goed tijdens deze Grote Prijs. De amazone haalde een totaal van 24 punten op de rug van de dertienjarige Alexandria (v. Calvados ). Voor de uitslag: klik hier - foto: equpics.com