Vandaag ging de Grote Week van Gesves van start, het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Springpaarden, met op deze eerste dag de 1ste kwalificatie van de 4-jarige paarden, en het eerste deel van de 1ste kwalificatie van de 5-jarige paarden.

De dag ving vanmorgen om 9 uur aan onder een waterig zonnetje, die de maand augustus niet echt eer aandeed. We kregen zelfs enkele druppels water te verwerken in het midden van de namiddag, maar het kon de pret hier in de Provinciale Fokkerij en Ruitschool van Gesves gelukkig niet deren.

In de reeks van de 4-jarge paarden traden 148 paarden aan, waarvan 60 de mooie prestatie neerzetten van een foutloze omloop en 42 één balkje aantikten. Wanneer we ons dan even over hun geboortekaartje buigen, constateren we dat van deze 148 paarden 89 van Belgische oorsprong zijn, meer in detail 53 van BWP, 23 van sBs en 13 van Zangersheide. Bij de andere 59 paarden tellen we 21 paarden van buitenlandse stamboeken zoals SF, SWB, Oldenburg, KWPN, AES, Holstein en SCSL, terwijl er jammergenoeg 38 paarden meesprongen waarbij het stamboek van origine niet bij staat vermeld. Jammer, want uiteraard zijn de fokkerijliefhebbers er nu net op uit om te zien waar deze jonge talenten nu hun oorsprong vonden.

In de namiddag onthaalde deze mooie piste van Gesves het 1ste deel van de 1ste kwalificatie van de 5-jarigen, maar meer over hun prestaties morgenavond, wanneer ook het 2de deel heeft gesprongen.

Op het programma van morgen staat meteen om 8 uur het 2de deel van de 1ste kwalificatie van de 5-jarigen, om 11u45 de 1ste kwalificatie van de 6-jarigen en om 18u15 het 1ste deel van de 1ste manche van de Beker van België van de 7-jarigen.Piste Gesves