Uithangbord bij uitstek blijft de ING Grote Steeple Chase, de eerste wedstrijd van de prestigieuze Crystal Cup. 26 tot de verbeelding sprekende hindernissen over een lengte van 4.600 meter, de zeven startende combinaties wisten dat ze meteen bij de les moesten zijn. En spannend wérd het. Topfavoriet Gino des Dunes met Jean-Stephane Lebrun op de rug ging meteen aan de leiding en bleef daar ook lopen, tot hij in de slotfase voorbij gelopen werd door Placenet met jockey Johnny Charron. Gino des Dunes probeerde nog alles maar moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats. Derde werd het Tsjechische paard Volkov Jelois. Premier Vert - toch ook een schaduwfavoriet - werd vierde, Fan D’Apple’s vijfde en Rosa Kleb zesde. Maar dé grote winnaar dus: Johnny Charron en Placenet, een paard van de Engelse eigenares Caroline Tisdall dat getraind wordt door de Franse trainer David Cottin. Wie op outsider Placenet ingezet had, kon meer dan tevreden naar huis.
 
Ook de wedstrijd ervoor, de Horse Race 4Brain, kon op veel belangstelling rekenen dankzij een startveld met enkele Bekende Vlamingen. Comedian/TV presentator Jens Dendoncker, Belgiës bekendste chef Peter Goossens, VTM nieuwsanker Freek Braeckman en ex-profwielrenster Ine Beynen namen het in duo sulky’s op tegen nog vijf tegenstanders met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor méér onderzoek naar hersenaandoeningen. Uiteindelijk was het Freek Braeckman die - aan de zijde van Belgische topper Hanna Huygens - aan het langste eind trok. De vreugdekreet van Freek Braeckman was alleszeggend. Braeckman reed voor The Truck Company en bezorgde het instituut Dominiek Savio uit Hooglede een welgekomen geldsom.
 
Nieuw dit jaar op Waregem Koerse: twee ponyraces voor piepjonge jockeys. En wat een triomf werd het voor onze 13-jarige Mathis Moeykens. Voor eigen volk won hij de eerste ponykoers, een droom die werkelijkheid werd. Moeykens is een talent dat in het oog moet worden gehouden. Eerder won hij ook al de Fegentri race in het Franse Parislongchamp.
 
In de drafwedstrijd Grote Prijs Stad Waregem was het uitkijken naar het Italiaanse paard Carloforte Font van de Waregemse eigenaar Pascal Van Der Rasieren. Het was een eeuwigheid geleden dat er nog eens een rasechte Waregemse eigenaar had kun