Twaalf combinaties van paarden en ruiters voltooiden met succes alle hindernissen uit de eerste ronde om terug te keren voor de barrage. 

Het publiek zat op het puntje van hun stoel toen de leiding meerdere keren werd afgewisseld. De op één na laatste Angela Covert was klaar om alle kaarten op tafel te leggen met Hollywood De Rase Z: "Ik wist dat als ik de zeven van één naar twee kon krijgen, ik op tijd kon blijven. Als ik niet zo'n mooie voorwaartse eerste sprong had gehad, was ik misschien niet blijven pushen, maar hij is zo'n paard dat als je eenmaal die eerste afstand hebt gevonden, de rest blijft komen."  

Het paar vond elke hindernis in een open galop terwijl ze het netste spoor namen dat beschikbaar was om de tijd te stoppen op 43,54 seconden, een volle seconde sneller dan de tweede plaats. 

Covert sprak over haar partnerschap met de knappe 11-jarige Zangersheide ruin: "Hollywood De Rase Z is geweldig. Ik hou zoveel van hem. We noemen hem Woody naar het speelgoed uit Toy Story omdat hij veel persoonlijkheid en karakter heeft. Ik kreeg hem toen hij acht jaar oud was en hij is gewoon de beste. Hij heeft zelfs een 'Woody'-pop die met hem meegaat naar elke paardenshow. We hangen het op in zijn stal en soms belandt het in de water- of voeremmer of wordt het helemaal uit zijn stal gegooid. Ik heb altijd een reserve voor het geval hij het kapot maakt," lachte Covert.


Bron: Persbericht
F©: Andrew Ryback Photography